Anmäl er till Sommarens Beachläger på MÄLARBADET v24 födda 10-12 v25 ELIT v26 födda 06-09
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södertelge Volleybollklubb
Beachvolley & Volleyboll, Dam & Herr, Elit & Motion, Inne & Ute, Ungdom & Senior, Sommar & Vinter
Flickor 08/09

Bronsmedalj i U16 SM
2023-04-24 23:03

I helgen avgjordes U16 SM i Falköping och Södertelge hade två lag med på tjejsidan med totalt 23!!! spelare (vet inte om det hänt förut). En bred trupp med taggade tjejer som gillar att träna och spela tillsammans, det verkar vara ett bra recept på framgång.

Helgen innehöll många roliga, känslofyllda och härliga stunder, både på och utanför plan.  Varje gång jag stack in huvudet i något av klassrummen hördes det skratt och prat och ofta i nya konstellationer. Inte alltför sällan hade vi också andra lag på besök hos oss och flera nya vänskapsband knöts. 

 

Det blå gänget begav sig till fina Kinnarps Arena för sina matcher och gjorde bra ifrån sig med fler tuffa bataljer och även några fina segrar! När man inte spelat volleyboll så länge utvecklas man för varje turnering, både som lag och som enskilda spelare. Så även denna gång. 

 

Andra laget spelade i svart grupp och har länge haft siktet inställt på just detta mästerskap och drömt om att spela med sig en medalj hem. Och precis det gjorde tjejerna, med bravur! En klar seger i kvartsfinalen mot Ljungby följdes upp av en otroligt välspelad semifinal mot Stöcke men där vi dock fick se oss besegrade av ett aningens bättre lag. I bronsmatchen var det inget snack, vi var bättre än Kronan (som dock har framtiden för sig med ett väldigt ungt lag) och spelade hem bronsmedaljen i två raka set!

 

Segrade gjorde välförtjänt Stöcke efter en 2-0 seger i finalen mot Engelholm. Samma Engelholm som vi mött och slagit i gruppspelet så mentalt kände sig tjejerna som näst bäst i Sverige efter helgens slut! 

 

Tack alla tjejer och särskilt tack till Laichai, Liam och Fabian som var med som ledare och gjorde helgen möjlig! 


Nyhetsarkiv
Guld och Brons i Mikasa2023-05-07 21:42
Bronsmedalj i U16 SM2023-04-24 23:03
Bra spel i FU182023-01-29 19:46
Härlig julavslutning2022-12-22 23:29
 
Förbundssajter
Diamantsponsorer
GULDSPONSORER
Silversponsorer